Історико - патріотичний урок та свято «Козацькі забави»

З метою розширити знання учнів про запорізьких козаків, їх традиції, побут, звичаї, спонукати до наслідування їх кращих рис характеру: добродушності, безкорисливості, товариськості, бажання завжди прийти на допомогу, вшанування мужності та героїзму захисників, зміцненню патріотичного духу серед молоді до дня Українського козацтва та Дня захисника України в рамках тижня «Козацької слави» проведені такі заходи: Історико – патріотичний урок та свято «Козацькі забави»

 «Моя Україна – козацькая слава!  Така волелюбна і мирна держава» 

Немає жодної людини в нашій багатостраждальній Україні, яка б не знала про славну Запорозьку Січ, про січове лицарство – козацтво, про їхні походи і подвиги. Саме ця тема була розглянута на історико – патріотичному уроці, який супроводжувався відео презентацією «Відважний український воїн – нащадок славних козаків». Ведучі заходу Босенко С.В. та Омел'яненко Л.С. розповіли студентам Оріхівського професійного ліцею про історичне значення таких свят як: Покрова Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День захисника́ України. Нагадали про одну із сторінок нашого славного козацького минулого та події сучасних днів України.


Бібліотекарі закликали студентів бути гідними своїх предків, любити рідну землю так, як заповідав великий Тарас, берегти волю і незалежність нашої держави.

 Свято «Козацькі забави» 

На свято «Козацькі забави» були запрошені студенти однієї з груп Оріхівського коледжу ТДАТУ.


Свято - це іспит та спроба переконатися, що сучасні юнаки є дійсно гідними нащадками славного козацького роду. Адже козаки славилися силою, спритністю, кмітливістю, тому і конкурсні змагання перевіряли ці якості у хлопців. А представники журі справедливо оцінювали учасників.


Учасникам змагань було присвоєно почесне звання «Козак».


Переможці свята отримали солодкі подарунки. Всі присутні залишилися задоволені святом, яке пройшло у веселій та цікавій атмосфері.

Дописати коментар

0 Коментарі