Календар в житті людини



Шановні наші читачі!

Хочу ознайомити Вас з багатовіковою історією людської культури, нерозривно пов'язаної з календарем, розкрити значення семи днів тижня.
Потреба для вимірювання часу з`явилася у людей дуже давно, коли людина ще не мала писемності. Спочатку відлік часу був примітивним, та з розвитком культури, зі зростанням практичних потреб людей календарі удосконалювалися.
Слово календар походить від лат. calendae, цим словом римляни називали перші і останні числа місяця. Це система лічення великих проміжків часу
Перші календарі виникли багато років тому на початку людської цивілізації. Люди швидко навчилися міряти тимчасові проміжки і зіставляти їх з деякими явищами, що повторюються періодично, наприклад зміна фаз Місяця, зміна ночі і дня, зміна пір року. Без використання якоїсь міри часу люди не змогли спілкуватися між собою, жити, торгувати, планувати свою діяльність і дії, займатися землеробством.
Кожна людина приходить у цей світ не просто так, а зі своїм життєвим кодом, рисами, які передбачалися їй за спадковістю від батьків, прадідів, зі своїм характером, зовнішністю…
Однак, виявляється на наше народження впливають не тільки спадковість чи фази Місяця. Дуже важливий і день, у який народилися. Так саме день тижня, в який ми народилися, інколи визначає всю нашу долю. Принаймні, раніше в це вірили.


Сьогодні всі користуються календарем. Календар - це вимірювач для часу, свят і подій. Слід зауважити, що в даний час календар є не просто засобом визначення дня, року, місяця. Він має більш широке застосування, а значить існує кілька видів календарів, наприклад, сонячний, місячний, китайський, церковний і інші види календарів.


Понеділок - день Місяця, і тому він такий, як і Місяць капризний, неспокійний, мінливий. Однак понеділок дуже заступався за жінок, так як дівчатка, які з'явилися  на світ у день місяця ставали чудовими матерями і господарками, хранительками традицій дому.
Але вважалося, що люди, народжені у понеділок, мають капризний і мінливий характер. Вони непостійні у настрої, хоча мають дуже тонку чутливість, досить слабовільні і підвладні чужому впливові. Тому їх ніколи не ставили на відповідальну роботу. Вони були, як правило безробітними, чи одержували ті завдання, які не вимагали великої концентрації уваги. Але в той же час з людей Місяця виходили храмові жреці, які мали здатність налаштовуватися на явища тонкого світу, так як були дуже чутливими і могли відчувати тонкі вібрації.
Вівторок - вважається дуже активним днем. Люди народжені у вівторок, мають різкий, запальний, активний і некерований характер. Кращі їхні якості – здатність до боротьби, відвага несприйняття пліток та інтриг.
Людина Марса розкріпачена, активна завжди хоче грати головну роль, у житті керується швидше за все пристрастями і активним початком, але активність її завжди спрямована на здійснення будь – якої справи. Добрий чи поганий, Марс завжди наділяє людей хоробрістю і рішучістю. Вони часто не можуть довести справу до кінця, тому що їм дуже заважає імпульсивність.
Із людей, які народилися в цей день, підбиралися воїни, ядро і кістяк армії, або люди, яких ставили на відповідальніші посади, там, де потрібно було проявити ініціативу.
Середа. Меркурій покровитель торгівлі, ремесла, купецтва, знань, писарів. Він є арбітром між Сонцем і Місяцем і визначає у людини якості провідника, посередника, інтерпретатора. У результаті сильної дії Меркурія в характері людини появляються такі риси: вона постійно знаходиться в русі, допитлива, схильна до швидкого сприйняття інформації, до мови, дуже комунікабельна і постійно знаходиться в стані контактів, зв’язків, спілкування.
У людини Меркурія добре підвішений язик, розвинене красномовство. Вона миттєво встановлює зв'язки з людьми, шукає і знаходить нові ідеї, постійно засвоює нову інформацію, чудово викладає свої думки.
Іншими словами, люди народжені у середу  хитрі, спритні, підступні, дуже швидкі. Вони – прекрасні писарі, торгівці, ремісники, люди, які пишуть або працюють у сфері спілкування та обслуговування.



Четвер. Люди народжені у четвер, притягують, викликають в оточуючих повагу до себе, багато хто бачить у них керівників. У свій час Юпітер називався «зіркою королів». Дійсно для багатьох лідерів, які покликані керувати людьми, направляти їхні дії і бути для них провідниками закону і традицій, що існують у суспільстві, позасвідомо йде відчуття авторитету і влади. Такі люди не мислять свого існування без того , щоб не скеровувати і не координувати дії оточуючих.
Людина Юпітера повсякчас ніби наставляє інших людей, і все її життя є прикладом для них. Талановитий організатор, авторитет у сім'ї – така людина керується розумінням справи, а не власної вигоди. Вона чудово бачить своє і місце інших в оточуючому світі. З людей, які народилися в четвер, обиралися жреці, чиновники, законодавці. Іншим людям діставалися посади пов'язані з управлінням, служінням закону. Були серед них мандрівники і місіонери, бо саме духовна місія була пов'язана з четвергом.


П’ятниця. Люди народжені в день Венери, дуже надійні. На них можна покластися в усьому. Людина Венери – це людина почуття, яка виносить у світ гармонію і красу, тим самим рятуючи світ. У п’ятницю на світ приходять естети, актори, люди творчих професій, миротворці, носії миру. Це кращі їхні риси. А у гіршому випадку - це раби своїх пристрастей, ледарі і пристосуванці.
Субота. Люди Сатурна – це люди-одинаки, філософи – одинаки, які не вписувалися в загальноприйняті рамки, живуть своїм відокремленим життям. До речі, у давнину з людей , які з’явилися на світ в суботу, виростали шпигуни, зрадники, поліцаї. Так як Сатурн є символом замкнутості, відокремлення, кристалізації, самопізнання, відторгнення людини від соціальних контактів, він виділяє людину із середовища подібних їй людей.
Тип такої людини може бути кращим чи гіршим, але в будь – якому випадку у суботу народжуються тверді та рішучі люди. Вони терплячі і повільно, але неухильно прямують до власної мети. Люди народжені у суботу, витримують будь – який холод та мороз. У цей час вони розквітають, а ось спеку переносять дуже важко.



Неділя – день Сонця.  Сонце показує активний прояв людини в оточуючому світі, усвідомлення свого місця в ньому, її активне сприйняття, сильне творче начало.
Люди, народжені у день Сонця, у багатьох народів уважалися щасливчиками, тому що вони вже споконвічно ніби одержували заряд сонячного світла. Припускають також, що діти, які з҆ явилися на світ у неділю, будуть довгожителями, оскільки в них є ніби невидима допомога з боку, особливо під час хвороби. Їхній смуток є короткочасним, а радість навпаки, довгою.
Люди, які народилися в день Сонця, ставали лікарями, а також мали творчі професії, пов’язані з такими видами мистецтва, як наприклад, розпис храмів, ритуальне зображення, або люди, які могли самі вибрати собі дорогу, так як їм надавалася свобода вибору.

Дописати коментар

0 Коментарі