СНІД: подумай про майбутнє – обери життя!



СНІД – це чума 21-го століття.

Проблема ВІЛ-СНІД сьогодні актуальна як ніколи. У світі мільйони людей живуть із цією недугою і... помирають. Наодинці з собою, наодинці зі світом.
СНІД - це небезпечна хвороба, яка несе смертельну небезпеку людству. ВІЛ – це вірус імунодефіциту людини, який розвивається та розмножується в організмі людини і призводить до повної втрати захисних сил організму та розвитку СНІД.
СНІД – це синдром набутого імунодефіциту, тобто хвороба, викликана вірусом.
Синдром набутого імунодефіциту вперше було зафіксовано в США у 1983 році. Протягом двох місяців хворий помер. Сьогодні за добу у світі чотириста тисяч чоловік заражується цією хворобою.  Україна, відповідно до доповіді ООН (2005), посідає 6-е місце у світі за рівнем поширення епідемії
СНІД в Україні
13,4тис. випадків ВІЛ-інфекції зареєстровано за 10 місяців 2016 року.
2,3 тис з нових заражених – діти до 14 років
293,7 тис нових випадків ВІЛ-інфекції зареєстровано в Україні за останні 30 років
40,8 тис українців померли від СНІДу з 1987 року.
Люди віком до 35 років найбільше вразлива група
В КЗ «Оріхівська центральна районна бібліотека» в читальному залі була проведена акція «СНІД: подумай про майбутнє – обери життя!». Мета заходу – популяризація здорового способу життя, висвітлення актуальності проблеми ВІЛ-СНІД, застереження та запобігання розповсюдження небезпечної хвороби, яка несе загрозу існуванню всьому людству.


Студенти  та викладачі Оріхівського професійного ліцею були ознайомлені з великою проблемою СНІД, яка загрожує існуванню всього людства, є смертельною небезпекою, здатною поставити людський рід під реальну загрозу вимирання.
Ведучі згадали сумні історії життя видатних людей, які стали жертвами СНІДу. Серед них відомі  музиканти, філософи, художники, танцюристи.
Цікавою була інформація, про наслідки ураження цим вірусом, чому саме 1 грудня є Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом,про  символом боротьби зі СНІДом червону стрічку, та історію її виникнення.

Символ боротьби зі СНІДом, створив художник Франк Мур у квітні 1991 року( він помер від СНІДу через 3 роки) 

Червона стрічка майорить
Це символ з СНІДом боротьби.
Колір біди в собі таїть,
Попереджає: життя – це мить!

На акцію були запрошені представники товариства «Червоного хреста»: голова Калашнікова Л.О. та медична сестра Терновська С.О., яка розповіла про способи ураження СНІДом та засоби захисту від цього вірусу. Волонтери , студенти Оріхівського ТДАУ, роздали буклети – застереження «Правда про СНІД».


 

Ведучі акції закликали присутніх до кінця усвідомити усю небезпеку, яку несе СНІД, і зробити усе можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції.

Від СНІДу наслідки сумні,

Від нього люди помирають,

Тому ми скажемо,

СНІДу – „НІ!”.

Дописати коментар

0 Коментарі