Стиль життя - здоров'я

Сучасна молодь недостатньо обізнана щодо здорового способу життя. Наркоманія, паління, вживання алкоголю, токсикоманія – часто це вбачається кращим дозвіллям серед певної частини юнаків та дівчат. І як наслідок – погіршення здоров’я молоді.
КЗ «Оріхівська центральна районна бібліотека» працює зі своїми користувачами в цьому напрямку і пропагує здоровий спосіб життя. Тому у 2016 році заходи, які проводилися були об’єднані в проект «Стиль життя - здоров’я».
Щорічно 24 березня – Всесвітній день боротьби з туберкульозом.
В цей день в читальному залі КЗ «Оріхівська центральна районна бібліотека» для студентів та викладачів Оріхівського професійного ліцею був проведений день інформації «Стосується кожного».


Основна тема заходу це поширення, профілактика та лікування страшної хвороби, з якою може зіткнутись кожна людина в суспільстві.
Привернула увагу молоді книжково-ілюстративна виставка «Туберкульоз: Питання ? Відповіді!», де зібрана інформація про цю хворобу та символ боротьби з туберкульозом - БІЛА РОМАШКА.
Патронажна медична сестра районної організації товариства «Червоного хреста України» Терновська С.О.в цікавій формі провела бесіду та анкетування присутніх.


Шокували присутніх наведені статистичні дані про рівень захворюваності в Україні та Оріхівському районі.
Наприкінці заходу було переглянуто відеоролик «Що таке туберкульоз?» та роздані тематичні буклети «Туберкульоз виліковний!».

Наступним заходом цього проекту в КЗ «Оріхівська центральна районна бібліотека» проведена акція: «Ми за світ без шкідливих звичок!» в травні до Дня боротьби з тютюнопалінням


Мета акції - донести до молоді інформацію про небезпеку і шкоду, яку несе куріння для власного здоров’я кожного і суспільства в цілому.

Розпочалася акція під девізом « Кинь сигаретку – отримай цукерку!», а на подвір’ї бібліотеки представники Червоного Хреста обмінювали цигарки на цукерки.


Присутні ознайомилися з історією виникнення тютюну та розповсюдження тютюнопаління по всьому світу. Наведенні статистичні дані Всесвітньої організації охорони здоров'я, а також жахливі цифри по Україні.
Ведучі наголосили, що в сучасному світі куріння стає не модним і у багатьох країнах світу прийнято закони, які забороняють або різко обмежують куріння в громадських місцях, а порушення цих правил загрожує колосальними штрафами.


На акцію запрошено лікаря –нарколога  Оріхівської ЦРЛ Рубан Юлія Олександрівна та представників Червоного Хреста Терновську Світлану Олексіївну та Хелемендик Олену Петрівну, які прочитали лекцію про цю шкідливу звичку для здоров’я та пропонували медичну допомогу всім, хто її потребує в медичних закладах.
Увагу молоді привернула книжково - ілюстративна виставка «Не курити –це стильно».
В кінці зустрічі переглянуто ролик про склад цигарки, які шкідливі речовини вона містить, та яку шкоду куріння завдає організму людини.
На завершення акції представники Червоного Хреста роздали буклети, а також цукерки всім, хто за здоровий спосіб життя.

Закінчувався проект в грудні ще однією акцією «СНІД: подумай про майбутнє – обери життя!» до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.
Мета акції – популяризація здорового способу життя, висвітлення актуальності проблеми ВІЛ-СНІД, застереження та запобігання розповсюдження небезпечної хвороби, яка несе загрозу існуванню всьому людству
Ведучі заходу ознайомили присутніх з наслідками ураження цим вірусом, чому саме 1 грудня є Всесвітнім днем боротьби зі СНІДом та символом боротьби зі СНІДом – червоною стрічкою. Вказали на масштаби трагедії в усьому світі та навели статистичні данні ВІЛ-інфікованих в Україні.


Представники товариства «Червоного хреста»: голова Калашнікова Л.О. та медична сестра Терновська С.О. розповіли про способи ураження СНІДу, засоби захисту від цього вірусу, та статистичні данні ВІЛ – інфікованих по Оріхівському району.


Волонтери «Червоного хреста» (студенти ТДАУ) роздали присутнім буклети – застереження «Правда про СНІД».
На заході переглянули три відеоролики про цю небезпечну хворобу, які підготувала провідний бібліотекар Хілько Ю.М.
Ще одним застереженням для молоді стали відео заставки на моніторах комп’ютерів «Світ проти СНІДу!» та книжкова виставка «Зупинись! СНІД крокує планетою»
Ведучі акції закликали присутніх до кінця усвідомить усю небезпеку, яку несе СНІД, і зробить усе можливе, щоб уберегти себе і своїх близьких та рідних від цієї страшної інфекції.

В рамках цієї акції КЗ «Оріхівська центральна районна бібліотека»  випустила буклет «СНІД: подумай про майбутнє – обери життя!» ( Додаток.)

Дописати коментар

0 Коментарі