Семінар «Місце бібліотек у сучасному світі та оновлення бібліотечних послуг»

25 квітня 2019 року для бібліотечних працівників громади проведено семінар на тему «Місце бібліотек у сучасному світі та оновлення бібліотечних послуг», на якому обговорювалися завдання і цілі  бібліотек в зв’язку з реформуванням та змінами у суспільстві. У своїх виступах фахівці Оріхівської публічної бібліотеки акцентували увагу на тому, що бібліотеки повинні продовжувати бути в громадах інофрмаційно - культурними центрами, місцем для спілкування, освіти та проведення дозвілля. Провідний бібліотекар Інтернет-центру розповіла про сучасні інформаційні послуги, які можливо надавати користувачам при наявності комп’ютера та інтернету в бібліотеках, що поки є проблемою. Це такі послуги як правова допомога, пошук роботи, електронна медицина, скайп – спілкування, тощо. Обговорювалися форми співпраці бібліотек та громади.
В рамках відзначення 80-річчя утворення Запорізької області для бібліотечних працівників Оріхівської громади Лідер читання-2019, учениця 7-В класу КЗ «ОЗЗСО «Сузір’я» Базарова Марія презентувала нову збірку творів Ольги Ліщук «Борщик», члена Національної спілки письменників України й Запорізької міської організації композиторів. 

Вона розкрила тематику збірки в якій автор описує традиції української кухні, національні символи українського народу та зворушливо розповіла про  калину - прообраз якої автор представляє в книзі казкою « Калина».


 

Дописати коментар

0 Коментарі