«Землі моєї скорботні роки»


           Голодомор 1932 - 1933 років в Україні – жахлива сторінка нашої спільної історії. Нині  українське суспільство переосмислило наслідки, характер, масштаби трагедії і гідно вшановує  пам'ять мільйонів співвітчизників. З особливою силою правда про Голодомор зазвучала в незалежній Україні після 1991 року. Результатом зусиль громадськості та держави  стало визнання Голодомору  актом геноциду українського народу. Кожен громадянин повинен знати масштаби цієї трагедії, пам'ятати й передавати ці знання дітям, аби подібні трагедії не могли повторитися ніколи.
            В Оріхівській публічній бібліотеці до Дня пам'яті жертв голодомору оформлена виставка: «Землі моєї скорботні роки», де кожен бажаючий зможе ознайомитися з літературою про Голодомор – геноцид нашого народу: це документи, свідчення очевидців, а також  «Національна книга пам'яті жертв голодомору», «Смертю смерть подолали», «Український Голокост», «Лиха коса голодомору: 1932-1933 роки» та інші.
          В Оріхівській бібліотеці – філії для дітей вшануванню пам’яті жертв голодомору присвячена книжкова виставка – факт «Голодомор – розірваний круг життя» (реквієм по голодомору).  Юні читачі також змогли ознайомитися з документальними свідченнями про події тих років.
          Сільські бібліотеки Оріхівської громади долучились до відзначення цієї дати та провели годину пам'яті «Свіча пам'яті не згасне» та оформили  інформаційні полиці «Чорна сповідь моєї Вітчизни» та інші.




Дописати коментар

0 Коментарі