«СВЯТИЙ МИКОЛАЙ, ПОДАРУЙ НАМ СВЯТО»


19 грудня в Україні відзначають День Святого Миколая – одне з найбільш очікуваних свят. Воно розпочинає низку великих новорічних і різдвяних свят. Його люблять і діти, і дорослі. Діти просять у Миколая подарунків, пишуть йому листи, бо у цей день, за легендою, Святий Миколай спускається з небес на землю. З таких слів розпочалось свято «СВЯТИЙ МИКОЛАЙ, ПОДАРУЙ НАМ СВЯТО» в Оріхівській бібліотеці – філії для дітей. А зустрічались з Миколаєм напередодні учні 5 Б класу Оріхівська філія № 3 КЗОЗЗСО "Сузір'я" (класний керівник – Телегуз Л.В.)
Бібліотекарі привітали дітей зі святом і запропонували веселі конкурси, змагання, вікторини.  В грі «Миколка» лічилкою вибрали Миколку, який повинен був розсмішити усіх. Щирий сміх лунав протягом гри, а гарний настрій  вже супроводжував усе свято. Нашим маленьким читачам цікаво було відгадувати  старовинні жартівливі загадки, приймати участь в «Новорічних лабіринтах». «Лабіринт спритності» допоміг перевірити згуртованість і уважність учасників команд,  а «Лабіринт зимових слів і загадок» - їх кмітливість.
Діти познайомились також з новим словом «пішкоти». Напередодні свята господиня в родині випікала печиво – «миколайчики» і ним пригощали всіх рідних, близьких, вітаючи зі святом. Отже, «пішкоти» - це печиво
Родзинкою свята стала поява чортика і янгола з книгами гарних та поганих вчинків. ( В їх ролі виступали працівники  «Оріхівського будинку культури»). Чортик цілий рік вів книгу «Поганих вчинків» і тепер «погрожував розправою».  Янгол встає на захист дітей, але  все – таки передає книги Святому Миколаю, який завітав на свято. Він  засмутився, але ведуча просить  пробачення  від читачів, а вони пообіцяли бути чемними і прочитали для Миколая вірші.
Святий Миколай розчулився і пригостив солодощами усіх дітей і чемних і навіть не зовсім чемних, бо всі йому любі й милі. Миколай побажав усім  йти дорогою добра,  бути милосердними, а він кожен день буде  боронити усіх від  зла та негараздів.
Усі присутні були дуже задоволені та мали гарний настрій по закінченню свята.  А світлина на згадку разом зі Святим Миколаєм і іншими учасниками свята стане приємними спогадами про зустріч із казкою в дитячій бібліотеці.






Дописати коментар

0 Коментарі