«Перша леді» англійської літератури

 

16 грудня 2020 року виповнюється  245 років від дня народження відомої англійської письменниці Джейн Остін. Вона - одна з небагатьох письменниць свого часу, твори якої популярні і сьогодні. Її романи об'єднують в собі іронію і тонкий психологізм, підкopюють нexитpoю щиpіcтю і пpocтoтoю cюжeтy нa тлі глибoкoгo пcиxoлoгічнoгo пpoникнeння в дyші гepoїв.

Письменницю насправді вважають «першою леді» англійської літератури. Її твори обов'язкові для вивчення в усіх коледжах і університетах Великобританії. По всьому світу створюються меморіальні центри і музеї, літературні клуби її імені.

Джейн Остін була першою європейською письменницею, яку визнали інші класики світової літератури. Великим шанувальником її таланту був Вальтер Скотт. Її дотепність і вміння правдиво зобразити англійське суспільство досі викликає захоплення у критиків і читачів.  Напевне, сама письменниця не могла й уявити, що колись її романи будуть не тільки перекладені на різні мови світу, а й неодноразово екранізовані.

До цієї дати  Оріхівська публічна бібліотека підготувала відео – портрет «Перша леді» англійської літератури». Запрошуємо книголюбів зі стажем знов перечитати ці прекрасні твори, а читачів - початківців поринути у прекрасний світ Джейн Остін.




Дописати коментар

0 Коментарі