Миколая щедре свято

 

19 грудня в Україні відзначають День Святого Миколая. Святий Миколай – один із найшанованіших святих – чудотворець, заступник бідних, захисник дітей, а також покровитель мандрівників.

На Миколая прийнято відвідувати церковну службу і піднести молитву до ікони святого. Але найголовніша традиція цього свята - дарування подарунків дітям. Подарунок як правило кладуть вночі під подушку.

Мало кому відомо, що в цьому святі прихована історія життя людини, яка жила у другій половині третього сторіччя. Миколай, за переказами, був народжений в місті Патари, в Лікії. Його батьки були віруючими людьми. Хлопчик з ранніх років виділявся серед інших особливою любов'ю і чуйністю, співчуттям до оточуючих, завжди допомагав бідним, залишаючи у своїх руках тільки необхідне. За добродушність і милосердя Миколая отримав велику подяку і шану від людей і був піднесений до рангу святих.

Образ Святого Миколая –  це втілення людяності, доброти, високих моральних цінностей, взаємодопомоги та турботи. Його образ об’єднує одне - віра в чудо та бажання це чудо створити.

Оріхівська публічна бібліотека щиро вітає усіх своїх читачів із цим добрим і солодким святом! Нехай це свято наповнить ваші домівки щастям, теплом і радістю! До цього свята в Оріхівській публічній бібліотеці  підготовлена книжкова виставка «Миколая щедре свято», в Оріхівській бібліотеці – філії для дітей виставка – подорож «Вірю, що знайдеш мене, Миколаю», в Нестерянській сільській бібліотеці – філії бесіда – гра «Святий Миколай, подаруй нам свято», в Новоандріївській сільській бібліотеці – філії святкова поличка «По країні з краю в край ходить Святий Миколай», в Копанівській та Новопавлівській сільських бібліотеках – філіях проведено бесіди «Зустрічаймо Святого Миколая» та «Я розкажу Миколаю, яку книгу я читаю».

 Запрошуємо всіх бажаючих відвідати бібліотеку та ознайомитися з цікавою літературою про це чарівне свято.







 

Дописати коментар

0 Коментарі