Під знаком Купідона

 

День Святого Валентина – надзвичайне свято, або це свято всіх закоханих. Воно зовсім не слов’янське, але Європа святкує його з задоволенням вже 120 років. З недавніх пір воно стало популярним  і в нашій країні. Це свято з сумною і романтичною історією, зі своїми традиціями. Одне із головних правил  - робити коханим подарунки – так звані «валентинки», які обов’язково повинні мати форму серця, бо саме таку листівку – зізнання молодий єпископ Валентин надіслав своїй закоханій, сліпій дочці тюремника.  А було це перед його стратою за те, що він порушив наказ імператора і таємно одружував молоді пари. Імператор вважав, що одруження робить чоловіків поганими солдатами.

З тих пір,  14 лютого, день страти Валентина – свято любові, свято почуття, яке окриляє, дає сили і надхнення, радість і захоплення. І завдяки якому продовжується життя на землі. А Святий Валентин опікується закоханими, допомагає їм щасливо прожити в мирі і злагоді. І нехай у вашому житті завжди буде поруч кохання до батьків, до рідної землі. Чекайте кохання і воно обов’язково прийде до ваших сердець.

А ми, Оріхівська публічна бібліотека, даруємо вам чудову романтичну виставку - настрій «Під знаком Купідона» та романичне відео – вітання «Як освідчувалися у коханні відомі письменники», а бібліотека - філія для дітей  парад книг: «Літературне побачення», а для молодших читачів  протягом всього дня буде проводитися ліричний конкурс «Поетика кохання».

Завітайте до нас, ви будете задоволені. На виставках багато книг про кохання, дружбу та інші людські почуття. Зі святом, Вас, шановні читачі! Щастя, Вам, нехай завжди сяє у Вашому житті зірка кохання. Не розлучайтеся з нею і даруйте одне одному радість кохання.








Дописати коментар

0 Коментарі