Конкурс Книгоманія-2017


4 квітня в Оріхівській районній бібліотеці для найактивніших читачів 6-7 класів , які люблять нетлінне і вічне творіння людства – книгу, відбувся ІІ-й тур Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія-2017», який проводиться у форматі обласного читацького марафону «Книжковий Всесвіт дитинства».
У конкурсі взяли участь переможці І туру конкурсу – 23 претенденти з 12 шкіл району.
Шановне журі у складі: начальника відділу культури і туризму О.Д.Качур, начальника центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Л.В.Бойко, провідний інспектор відділу освіти В.М.Жильцова, провідний бібліотекар Л.М.Чорновал та журналіст Т.А.Курочкіна оцінювало конкурсантів за рівнем культурної компетентності, начитаності та обізнаності у інших художніх творах.

Провідний бібліотекар Оріхівської районної бібліотеки для дітей В.К.Дідок ознайомила всіх із знаковими датами бібліотеки, району та зазначила, що юні читачі – Носенко Анна, Петрова Крістіна, Громей Олеся учні гімназії № 1 «Сузір’я» стали переможцями обласного етапу конкурсу і отримали нагороду – поїздку до м.Львова.


З метою визначення рівня ерудиції конкурсантів, змагання складалося з 2 раундів: 1-й «Улюблена книга» (дітям необхідно було розповісти про свою улюблену книгу та відповісти на запитання членів журі); 2-й «Літературна вікторина» (дітям необхідно було правильно дати відповіді на запитання щодо художній творів).


Музичну хвилину усім присутнім подарував Таран Андрій учень 5 класу гімназії № 1 «Сузір’я».
Свято пройшло в теплій, дружній атмосфері, крім конкурсантів були присутні їхні друзі, батьки. Всі учасники сумлінно готувалися, вели читацькі щоденники, в яких висловлювали свої думки щодо прочитаних книг. Але конкурс є конкурс, тому є переможці і переможені.
За результатами конкурсу компетентне журі визначило двох переможців, які продовжать боротьбу в обласному ІІІ турі Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія-2017»:
– Васильченко Даріна – 6 кл. – Малотокмачанська ЗОШ I-III ст.;
– Шишкін Нікіта – 7 кл. – Зарічненська ЗОШ I-III ст.


Кваліфіковане журі не могло не відзначити й тих, хто лише трішки поступився переможцям, але вразив усіх присутніх своєю начитаністю та оригінальністю виступів:
– Тереник Сашко – 7 кл. – Оріхівська ЗОШ № 3 І-ІІ ст.;
– Чайка Єгор – 6 кл. – Гімназія № 1 «Сузір’я»;
– Литвиненко Вікторія – 6 кл. – Омельницька ЗОШ I-III ст.;
– Севастьянова Поліна – 7 кл. – Юрківська НВК «Школа І-ІІ ст. -дитсадок»;
– Л.В.Васильченко- викладач Малотокмачанської ЗОШ I-III ст.


Всім учасникам конкурсу були вручені посвідчення учасника ІІ туру Всеукраїнського конкурсу «Книгоманія-2017» та цінні призи.


Вітаємо юних читачів з їх читацькими перемогами, дякуємо вам за вашу небайдужість до літератури та читання і бажаємо нових успіхів і злетів у всіх ваших творчих починаннях!

Дописати коментар

0 Коментарі