Ура! Наші читачі знову найкращі!


27 квітня в обласній бібліотеці для дітей "Юний читач" відбувся третій етап Всеукраїнського конкурсу "Книгоманія – 2017", куди прибули переможці міських та районних турів конкурсу, учні 6-х та 7-х класів. Наш Оріхівський район представляли переможці ІІ туру: серед шестикласників Васильченко Даріна (Малотокмачанська ЗОШ), серед семикласників Шишкін Нікіта (Зарічненська ЗОШ).
Наші переможці подарували в музей обласної бібліотеки для дітей книгу-скриньку з побажаннями від вдячних читачів Оріхівського краю, яку виготовили власними руками бібліотекарі, батьки та діти.
Учасників конкурсу зустрічали працівники бібліотеки та творчі однолітки – члени бібліотечної театральної студії «Чарівна маска», перевтілені в літературних героїв.
Творчі змагання складалися з 2 турів: в першому турі читачі демонстрували свої знання класичної та сучасної літератури, відповідали на різнопланові запитання письмової літературної вікторини.
Очікування результатів першого туру – найтяжчий момент. Тому в перерві між етапами для учасників конкурсу та їх супроводжуючих була організована оглядова автобусна екскурсія обласним центром з відвідуванням визначних місць пов’язаних з літературними та історичними подіями. Також була представлена музично-розважальна програма для юних ерудитів, яку підготували вихованці ЗДМШ № 3,  а обідом конкурсантів нагодував на благодійній основі ресторан "МакДональдс".
Час оголошень результатів 1 туру настав. Журі визначили троє переможців від кожної вікової категорії, які набрали найбільшу кількість балів і таким чином вийшли у другий тур змагань. Серед них і наша Дарінка.


ІІ тур проходив у формі «book-slam». Оцінювались обґрунтованість та актуальність вибраної книги, культура мови та артистизм номінантів на перемогу.
Найкращою стала шестикласниця Даріна Васильченко – начитана та ерудована дівчинка, яка зачарувала своїм виступом не тільки членів журі, а й однолітків. Вона отримала максимальні оцінки і посіла І місце в обласному турі Всеукраїнського конкурсу«Книгоманія-2017».
Переможниця марафону була нагороджена дипломом обласної бібліотеки для дітей "Юний читач" Запорізької обласної ради, а також отримала в подарунок цікаві книги К. С. Льюіса «Хроніки Нарнії», дитячу енциклопедію «Таємниці всесвіту», настільну гру, футболку з написом «Найкращий читач року» та сувеніри з логотипом Конкурсу. Читацький щоденник, який був представлений на конкурсі, визнано «Найзмістовнішим» і вручено Даріні книгу сучасного українського письменника С. Дерманського «Стонадцять халеп Остапа Квіточки». У червні на переможницю чекає головний приз - захоплююча подорож до Львова на Всеукраїнськесвято "Книгоманія – 2017", що проходитиме в рамках «Форуму видавців – дітям».


Свято вдалося. І хоч будь-який конкурс завжди передбачає елемент змагання і визначення переможців, проте задоволення отримали всі учасники, бо це – нові враження, цікаві знайомства і, звичайно ж, набуття досвіду та уміння продемонструвати свою ерудицію та знання. «Переможених немає, – відмітили члени журі.- Ви всі – переможці; талановиті та творчі діти». До речі, усі учасники отримали цінні подарунки.
А найголовніше – цей конкурс ще одне підтвердження, що книга залишається важливою частиною життя сьогоднішнього школяра.
Для Оріхівської районної дитячої бібліотеки – це значна перемога, оскільки вона в черговий раз показала, що наші діти люблять книгу, цінують бібліотеку, а це означає, що вони цінують інформацію, культуру та мудрість. Адже читання формує літературний смак, розвиває нашу уяву та творчі здібності.
Працівники бібліотеки дуже вдячні усім, хто приймав участь в конкурсі, хто допомагав в його організації на районному рівні: вчителям, сільським та шкільним бібліотекарам, батькам, працівникам районної бібліотеки для дорослих.
Наприкінці – бажаємо приємних емоцій і гарних вражень у Львові нашому переможцю Даріні Васильченко.

Дописати коментар

0 Коментарі