Всеукраїнський диктант національної єдності

9 листопада відзначають День української писемності та мови, яка є міцним корінням нашої вічно – живої культури. На підтримку цього свята Українське радіо започаткувало акцію «Всеукраїнський диктант національної єдності». Гасло цьогорічного радіодиктанту – «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета».
Кожен охочий може долучитися до акції та написати диктант просто біля приймача. Далі за бажанням можна відправити роботу на Українське радіо для перевірки, а можна дочекатися поки текст з’явиться на сайті чи буде підбито підсумки в прямому ефірі та перевірити власноруч. До розгляду приймаються лише рукописи. Підбиття підсумків і урочистий фінал акції відбувається в грудні в ефірі «Українського радіо». Тоді ж оголосять переможців, які отримають посилки з символічними призами. Цього року - це будуть книги.


Наша бібліотека вперше долучилась до цієї акції та виступила локацією для написання радіодиктанту. Ми запросили всіх бажаючих взяти участь у написанні диктанту та з’ясувати, наскільки добре знають мову. Адже цей проект розрахований не лише для тих, хто досконало знає українську мову, а й тих, хто її вивчає.
 На наше запрошення відгукнулись студенти 1 курсу ВСП Оріхівського коледжу ТДАТУ з методистом та викладачем української мови та літератури Болютою Оленою Борисівною та класним керівником 11 Б групи Прищенко Юлією Сергієвною.
Так, 9 листопада в читальному залі за допомогою Інтернету присутні мали змогу побачити трансляцію зі студії першого каналу «Українського радіо» та написати радіодиктант.


Учасники акції з хвилюванням та натхненням прийняли участь в написанні диктанту, який мав назву «Наші пісні». Писати було легко, але водночас і відповідально. Автор тексту та диктор – доцент Київського університету імені Бориса Грінченка – Олександр Авраменко.
Радіодиктант - це єдність усіх українців, незалежно від їхньої етнічної приналежності, навколо української мови. Ми ще раз довели справедливість гасла «Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета».

Дописати коментар

0 Коментарі