Крути: трагедія, подвиг, пам’ять


29 січня 1918 року відбулася надзвичайно трагічна подія в українській історії – бій під Крутами. Для кожного не байдужого українця – це День пам’яті героїв Крут.
До 100 – річчя пам’яті героїв, які загинули під Крутами, працівники КЗ «Оріхівська центральна районна бібліотека» підготували патріотичну сторінку «Крути: трагедія, подвиг, пам’ять». Для відвідувачів читального залу був проведений екскурс в історію «Крути: вогонь і кров», представлена книжкова виставка та створений відео ряд на моніторах комп’ютерів «Крути. Історична драма». Присутні дізналися про бій, який отримав велике символічне значення та дістав назву «Бій під Крутами». Пам’ять про загиблих героїв не канула в забуття. Українська молодь під Крутами довела, що боротьба за свободу і Незалежність України ніколи не припиниться.
 Кожен бажаючий міг ознайомитися з книгами, документами, фото матеріалами та матеріалами з періодичних видань, які висвітлюють трагічні події тих років.
На честь Героїв Крут в нашому місті в 2016 році було перейменовано одну з вулиць. Таким чином було вшановано пам’ять патріотів України.

Дописати коментар

0 Коментарі