Наші славні земляки


Володимир Іванович Галич – Заслужений вчитель України, Відмінник освіти України, кавалер ордена ІІІ ступеня «За заслуги», Почесний громадянин району та міста Оріхова. Біографія директора – це історія становлення і розвитку навчального закладу. 47 років віддавав своє серце дітям будучи директором Оріхівської гімназії №1 «Сузір’я».

Це був справжній, талановитий і мудрий керівник, успішний господар. Незалежна та принципова людина, яка не боялась відстоювати свою точку зору, коли справа стосувалася інтересів дітей, школи, колективу. Не зрадив обраній раз і назавжди улюбленій професії, не спокусився пропонованими високими посадами. Школа для нього - це храм душі і любові, зміст його життя.
Його зусиллями, за підтримки місцевої влади, вчителів, батьків у гімназії створено сучасну матеріально-технічну базу: 14 навчальних кабінетів, два комп’ютерні класи, музей історії гімназії, бібліотечно - інформаційний центр, спортивний зал, їдальня, 6 майстерень для трудового та виробничого навчання.
Багато зусиль і таланту В. І. Галич доклав до створення і згуртування педагогічного колективу однодумців і професіоналів.
Генератор нових педагогічних ідей, завжди був у пошуку інноваційних процесів. У цій людині поєдналися надзвичайна працьовитість, вимогливість до себе і до інших, висока дисципліна, почуття особистої відповідальності за доручену справу. Центром його уваги і піклування завжди був учень.
Володимир Іванович займав активну громадську позицію. Як депутат райради кількох скликань, здійснював вагомий особистий внесок у розвиток освіти в районі.
Він був і залишився творцем Оріхівської гімназії «Сузір’я, носієм освітянської істини і волі, Людиною з великої літери.

Біографічна довідка

29 серпня 1935 народився в с. Юрківка Оріхівського району Запорізької області. Закінчив семеричну школу, Хортицьке педагогічне училище, Бердянський державний педагогічний інститут .За фахом учитель фізики та математики. Після військової служби на Балтійському флоті розпочав педагогічну діяльність учителем початкових класів. Одинадцять років очолював сільські школи району. Спочатку Димитрівську (нині Зарічненську) школу на посаді завуча, потім директором в Мирнянській, Вольнянській, Яснополянській школах.
З 1 квітня 1969 року до 2017 - незмінний директор Оріхівської середньої школи №1, нині гімназії « Сузір’я». Почав будівництво нового приміщення для школи. У 1971 році за ініціативи Володимира Івановича створено навчально – виробничий комплекс, обладнано лінгафонні кабінети.
У 1999 році школа реорганізується в гімназію « Сузір’я». Сузір’я –лауреат Всеукраїнського конкурсу «100 кращих шкіл України –2006 ».
У 2013 році у рамках «Зелені інвестиції» у гімназії здійснено утеплення фасаду, заміна вікон та покрівлі будівлі. За результатами Всеукраїнського конкурсу «Зіркові загальноосвітні заклади України 2013 року» гімназія увійшла до десятка кращих загальноосвітніх закладів України.
5 лютого 2017 року помер на 82 році життя.

Держава та громадськість гідно оцінили заслугиВолодимира Івановича:

У 1983 присвоєно почесне звання «Заслужений вчитель Української РСР»;
Лауреат Всеукраїнського конкурсу «100 кращих керівників шкіл України – 2007;
Переможець Запорізької регіональної програми «Зоряний шлях -2001» у номінації «Діяч науки та освіти»;
У 1999 році нагороджений пам’ятною грамотою Запорізької обласної ради та Запорізької облдержадміністрації «За вагомий внесок у соціально-економічний розвиток, активну участь у громадському життя області та у зв’язку з 60-річчям її утворення;
У 1999 році отримав подяку Президента України.;
У 2006 році нагороджений нагрудним знаком МОН України «Василь Сухомлинський»;
Неодноразово нагороджувався грамотами Міністерства освіти Української РСР та Українського республіканського комітету профспілки працівників освіти, вищої школи і наукових установ, Запорізької облдержадміністрації, Оріхівської районної ради та Оріхівської райдержадміністрації.

Дописати коментар

0 Коментарі