«Ні насильству!»

 

10 грудня міжнародна спільнота відзначає День захисту прав людини. Саме в цей день в 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла «Загальну декларацію прав людини» - епохальний документ, в якому заявлено, що всі люди мають рівні права, незалежно від їх особових відмінностей і від різниці в політичних системах їх країн. Принципи Декларації: рівність людей, право кожного на життя та свободу, заборона рабства і торгівлі людьми, рівність усіх перед законом, право на звернення до суду, право на громадянство та інші.

         До цього дня в Оріхівській публічній бібліотеці підготовлена книжкова виставка «Як не стати жертвою насильства». Однією із найпоширеніших форм насильства вважається насильство в сім’ї. Тому в Україні почали вживати заходи для допомоги жертвам насилля і попередження цього явища. Насильству немає виправдання і наша держава забезпечує дієвий, ефективний та не відкладний захист в усіх випадках насильства. З 2019 року запровадилася кримінальна відповідальність за домашнє насильство. За цією причиною поза законом усе, що принижує честь та гідність людини.

Виправдань цім непристойним вчинкам нема і не може бути, а поруч з вами завжди правова допомога. На виставці зібрана література, яку можна об’єднати під гаслом «STOP насильство!» з рекомендаціями, що робити, якщо ви стали жертвою насильства, з телефонами гарячих ліній.

 Шановні читачі, завітайте до бібліотеки та ознайомтеся з літературою.







Дописати коментар

0 Коментарі