Вдячні за свободу

 

День Героїв Небесної Сотні – пам`ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення їх пам`яті.

Гідність, свобода, відвага, єдність, честь – одні із головних цінностей Революції Гідності.

         Майдан перестав бути назвою місцевості. Він став символом Свободи, а революція – наймаштабнішим протестом у новій історії України, боротьбою українських громадян за свої права і демократично – європейський вибір.

         «Небесною Сотнею» називають загиблих учасників Революції Гідності - всього 104 протестувальників, які мали безпосередній стосунок до ідеї та акції Євромайдану у грудні 2013 – лютому 2014 року.

         Вони різні за віком, статтю, освітою, з різних куточків. Найстаршому виповнилось 82 роки, а наймолодшому лише 17.

         21 лютого 2014 року офіційно влада України визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану.

Цього дня  на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями.   І ми схиляємо голови перед тими, хто поклав своє життя за свободу рідної землі. Вічна пам'ять Героям!

         Вони не померли, а навічно залишились нашою славою та небесними захисниками України. Їх подвиг має  визначне значення для нашої  Батьківщини. Перш за все вони віддали своє життя за те, щоб кожен наш новий  день був сповнений  свободи, надії та світла. Держава визнала цих людей героями. Усім загиблим під час Євромайдану посмертно присуджено звання Героя України.

          І ми, працівники Оріхівської публічної бібліотеки, в пам'ять про загиблих і події цього часу, пропонуємо вам завітати до  куточка патріота «Майдан. Україна. Шлях до свободи», де зібрано багато цікавої літератури (художньої та документальної), а також світлини очевидців цих подій,  у тому числі наших земляків - оріхівців.

                Слава Україні!







Дописати коментар

0 Коментарі