Яке прекрасне рідне слово! Воно не світ, а всі світи

 

Зворушливим було свято рідної мови в Оріхівській бібліотеці – філії для дітей. «Спитай себе, дитино, хто ти є і в серці обізветься рідна мова», - так звернулась до юних читачів (гості свята – учні 4 - А класу НВК №2, класний керівник – Бойко О.М.) провідний бібліотекар дитячої бібліотеки Дідок Валентина Костянтинівна. Вона розповіла, що свято мови важливе для них, так як Українці виборювали своє право говорити українською понад 350 років. І сьогодні відстоювати це право має кожен із вас – юних громадян України. Відомо, що без мови рідної і народу рідного нема. І хочеться  звернутися до великого українського письменника В. Сосюри, який писав: «Яке прекрасне рідне слово! Воно не світ, а всі світи». І ЦЕ НЕЗАПЕРЕЧНО!

Цікаві конкурси, підготовлені до Дня мови, дуже зацікавили читачів. Вони приймали участь в  конкурсах: «Мовний», «Приказка», «Скажи без затримки», «Фразеологічний серпантин». Весело і дружно діти пограли в мовні ігри: «Кмітливий писар», «Знаю правила». Майже усі емоційно, по – дитячому зворушливо, декламували вірші відомих українських письменників про мову, про рідну Україну.

Ознайомились діти із мовною книжковою виставкою «Мова – духовне багатство народу». Свято закінчилось, але на наш погляд, любов до рідної мови, рідного краю, почуття бажання розмовляти рідною українською мовою залишиться у наших маленьких читачів назавжди.

Свято закінчилося врученням солодких призів та фотосесією.














Дописати коментар

0 Коментарі