Голокост… Це не повинно повторитися…

 

Голокост означає систематичне переслідування і знищення євреїв нацистською Німеччиною під час Другої світової війни. За роки окупації Україна втратила понад п ять млн. цивільних громадян, з яких 1,5 млн. складали євреї. Масові страти почалися вже з перших днів війни. Нацисти майже повністю винищили єврейські громади Львова, Рівного, Харькова та десятків інших міст України.

     В Києві місцем розстрілів мирного населення, військовополонених став Бабин Яр. Лише за два дні – 29 та 30 вересня – нацисти знищили тут майже 34 тис. євреїв. Масові розстріли у Бабиному Яру проводилися до завершення окупації Києва.

     Україна на державному рівні вшановує жерт трагедії з 2012 року. Генеральна асамблея ООН прийняла 1 листопаду 2005 року Резолюцію № 60/7, у якій говориться, що «Голокост буде завжди пересторогою про небезпеки, які приховують у собі ненависть, фанатизм, расизм…». Саме цей документ оголосив 27 січня Днем памяті жертв Голокосту.

     Голокост – загальнолюдська трагедія і моральний обовязок усіх нас не допустити його ніколи знову. Вічна память невинним жертвам Голокосту. Нехай живе надія, що подібного більше не повторится.

      До Дня жертв Голокосту Оріхівська публічна бібліотека підготувала книжкову виставку-пам ять «Голокост… Це не повинно повторитися…». Цим самим ми приєднуємося до загальної печалі і прагнемо співчувати всьому цьому болю та втраті, ім. я якої Голокост…

 




Дописати коментар

0 Коментарі